Гръцката криза взе жертва: мъж загина пред банкомат в Атина

Гръцката криза взе жертва: мъж загина пред банкомат в Атина
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцката криза започна да взима първи жертви. Мъж от албански произход почина в четвъртък пред банкомат в един от кварталите на гръцката столица Атина, съобщи БНТ. Една от причините е, че човекът получил удар, след като се притеснил, че няма да може да изтегли полагащите му се за ден 60 евро. Другата причина била, че чакал над три часа пред устройството.

Междувременно, гръцкият вестник "Политики" пък пусна изявлението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на закрита среща с финансовите министри от Еврозоната. "С Гърция бяхме почти пред сделка. Ставаше въпрос само да уточним едни 60 милиона евро. И представяте ли си - като разбраха, че нещата ще се уредят, гръцкият екип стана и си излезе от срещата".

По-рано през деня Международният валутен фонд публикува доклад, в който се казва, че Гърция ще има нужда от европейска помощ от още 36 милиарда евро в следващите три години, дори и да одобри плана на кредиторите си, който ще бъде гласуван на референдум в неделя. Това съобщи АФП.

Финансовите нужди на страната са се увеличили заради „големите политически промени“ в Атина и сега възлизат на 50 милиарда евро до 2018 година, се казва в документа.

 

#Атина #Гърция #Еврогрупата #Жан-Клод Юнкер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"