САЩ не планират среща Путин-Обама през септември

САЩ не планират среща Путин-Обама през септември
Владимир Путин и Барак Обама. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ не планират среща между президента Барак Обама и руския му колега Владимир Путин на Общото събрание на ООН през септември. Това заяви помощник държавния секретар Виктория Нюланд.

"Нищо не сме планирали, трябва да помислим", заяви Нюланд пред радио "Ехото на Москва".

Тя подчерта, че Путин и Обама доста често говорят по телефона.

През март прессектетарят на президента - Дмитрий Песков не изключи среща между двамата президенти по време на 70-то Общо събрание на ООН в Ню Йорк през септември.

Миналата седмица Владимир Путин и Барак Обама проведоха дълъг телефонен разговор, като са засегнали редица международни въпроси. Основни теми са били конфликтът в Украйна, „Ислямска държава“ и споразумението за иранската ядрена програма. Президентът Обама за пореден път е настоял Русия да прекрати участието си в украинската криза и да спазва договорите от Минск. Обама настоявал Русия да изтегли всички нейни войски и военна техника от територията на Украйна.

Двамата президенти са се договорили да разпоредят на помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд и заместник-министъра на външните работи на Русия Григорий Карасин да се срещнат, за да обсъдят разпространението на влиянието на "Ислямска държава".

#САЩ #Русия #Барак Обама #Владимир Путин #Обама #Путин #Виктория Нюланд #Нюланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"