Черен петък за България: 9 души загинаха при жестоки катастрофи

Черен петък за България: 9 души загинаха при жестоки катастрофи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Девет души, от които бременна жена и дете загинаха, при поредица от тежки катастрофи в страната. Седем са ранените при пътните инциденти.

"Днес е черен петък за България, защото от сутринта до 18:00 часа са загинали 9 –ма души, а до края на месеца ще загинат над 80 души", каза председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Рано сутринта в петък, при верижна катастрофа между три автомобила на автомагистрала „Тракия” загинаха мъж и дете на възраст около 9 години. При инцидента пострадаха още петима души, сред които и две деца. При катастрофата два автомобила се удрят челно, при което загиват мъжът и детето. В тях се е ударя и трети автомобил, в който няма пострадали.

Две жени, едната от които бременна, загинаха при друга катастрофа, при която автомобил се удари в дърво. Инцидентът стана в пътната отсечка между поморийските села Медово и Бата. Шофьорът на автомобила и 16 годишно момиче са откарани в МБАЛ – Бургас и настанени в отделение „Неврохирургия” с контузни рани по главата, без опасност за живота.

Четирима души загинаха при тежка катастрофа в района на село Богорово, между Варна и Силистра. При инцидента челно се сблъскаха два леки автомобила с варненска и силистренска регистрация.

Около 15.50 часа е подаден сигнал за загинал на място моторист край врачанското село Баница. Най-вероятната причина за инцидента е несъобразена скорост.

Председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров заяви, че „от страна на правителството не се забелязват някакви реакции, за бързи промени, които да наложат намаляването на броя на загиналите”, цитиран от "Фокус".

По думите му, сега сме в началото на летния период, когато през месеците юли, август и септември загиват най-много хора.

Средно в тези месеци загиват около 60- 70 души.

„Трябват спешни „аварийни” мерки за промяна на правилата за движение по пътищата и за обявяване и започване на война срещу „войната на пътищата”, категоричен бе Владимир Тодоров.

#черен петък #България #катастрофи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници