Цацаров: Планът ми е да работя, а не оставка

Цацаров: Планът ми е да работя, а не оставка
A A+ A++ A

Системата няма да се промени само с лозунги, каза главният прокурор Сотир Цацаров пред bTV. Така той отговори на протеста тази нощ пред съдебната палата, с който симпатизанти на Реформаторския блок, организирани от "Протестна мрежа", му поискаха оставката.

"Уважавам правото на всеки да протестира, но не възнамерявам да си подавам оставката", заяви главният прокурор 

“Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя”, заяви Цацаров.

"Ако някой счита, че проверката в правосъдното министерство е насочена срещу действията на министър Христо Иванов, греши", отбеляза Цацаров и поясни, че прокурорската проверка е срещу длъжностни лица - министърът не подписва договори за климатици.

"Когато водя война, казвам ясно нещата", категоричен беше Цацаров. Коментарът му за повода да се разпореди проверка във ведомството на Христо Иванов бе следният:

"Медийната публикация е законен повод за една проверка, без значение дали на Радан Кънев му харесва някоя медия или не. Не ни интересува кой е Калоян Стоев, ще свалим информация от главния редактор на медията. Проверката не е на автора на статията, а на фактите, изнесени в нея. На мен ми харесват тези, които създават новини, независимо дали са лоши или не."

Главният прокурор не одобрява популисткия подход към т. нар. съдебна реформа. "Държим се все едно досега е нямало нищо", каза той.

"Ако КТБ беше в перфектно състояние, щеше ли на определени вложители да дава кредити с лихва 9,8 процента. Разрушава се нещо здраво. Някой оспорва ли, че това е била любимата банка на всяка власт?", попита Цацаров по повод на обвиненията, че е проявил пристрастност по темата за банката.

За 18.30 часа днес е обявен нов протест с искане за оставката на главния прокурор Сотир Цацаров и в подкрепа на съдебната реформа, предложена от правосъдния министър Христо Иванов.

#Сотир Цацаров #Протестна мрежа #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »