Нетаняху критикува резолюцията на ООН за Иран

Нетаняху критикува резолюцията на ООН за Иран
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро разкритикува резолюцията на ООН, чрез която бе утвърдено съглашението между Шесторката и Иран.

"Казват, че с резолюцията на ООН се слага край на историята. Не е така. Американските санкции срещу Иран засега остават в сила. Съглашението с Иран беше историческа грешка. Казват, че сделката слага край на опасността от война. Не е така! Съглашението с Иран прави войната по-близка", заяви Нетаняху в Кнесета.

По думите му първо, Иран сега ще получи стотици милиарди долари, за които заявява открито, че ще ги похарчи за финансиране и въоръжаване на терористични движения, представляващи заплаха по целия свят.

"Второ, сделката дава старт на надпревара във въоръжаването в Близкия Изток", каза още израелският премиер, предава БГНЕС.

Във вторник Нетаняху ще се срещне с министъра на отбраната на САЩ Аштън Картър, който вчера пристигна на посещение в Израел. Централна тема на разговорите помежду им ще бъде именно сделката с Иран. Вчера Картър се срещна с израелския си колега Може Яалон, който след това призна: "Имаме сериозни разногласия по отношение на сделката с Иран и това, което се боим, че може да последва". 

#Бенямин Нетаняху #резолюция #ООН #Иран

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »