Провалите на българските отбори в Шампионска лига

Провалите на българските отбори в Шампионска лига
A A+ A++ A

Лудогорец записа най-срамното си представяне в евротурнирите в краткия си живот на българската футболна сцена с изненадващото отпадане от скромния молдовски Милсами още във втория квалификационен кръг на Шампионска лига.

Sporta.bg използва мрачния случай, за да припомни всички български провали в квалификациите на най-силния евротурнир през XXI век. Както може да се очаква, безобразното отпадане на Лудогорец не е изолиран инцидент в участията на родните клубове в пресявките на най-комерсиалната надпревара на Стария континент.

Сезон 2000/01

Левски отпада във втория квалификационен кръг наШампионска лига, но тогава според формата на турнира това е предпоследното стъпало преди груповата фаза – т.е еквивалент на трети квалификационен кръг в момента.

Преди това „сините“ са елиминирали категорично шампиона на Люксембург Дюделанж с две победи – 4:0 и 2:0. Следващият съперник на Левски е турският гранд Бешикташ, който побеждава с 1:0 като домакин, а на реванша стига до равенство 1:1 и прекратява участието на Левски в турнира.

Загубата от Бешикташ категорично не може да се сравнява с отпадането от отбор от ранга на Милсами.

Сезон 2001/02

Шампионът на Босна и Херцеговина Железничар първи застава на пътя на Левски в 1-ия квалификационен кръг и е сразен категорично – 4:0 в първия мач и 0:0 в реванша. Следващият опонент е от Норвегия - Бран (Берген), който стига до 0:0 и 1:1, но заради гола на чужд терен на Георги Иванов "сините" продължават напред.

Цялата статия може да прочетете на този линк.

#Шампионска лига #Лудогорец #Левски #ЦСКА #Литекс #Локомотив (Пловдив)

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"