Новият фонд за енергийна сигурност ще затвори ТЕЦ-ове и мини, твърди експерт

Новият фонд за енергийна сигурност ще затвори ТЕЦ-ове и мини, твърди експерт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Създаването на новия фонд за енергийна сигурност няма да реши проблема с хроничния дефицит на Националната електрическа компания (НЕК), а само ще доведе до затваряне на топлоцентрали и мини, които бяха задължени от парламента да внасят във фонда 5 процента от приходите си от продажби, твърдят от КНСБ.

"Заради това, че ще намали приходите си с 5 процента, цената на електроенергията, която произвежда ТЕЦ – Бобов дол, става неконкурентна, няма да може да я продаваме. Това означава да затворим ТЕЦ – Бобов дол, означава да затворим Мини – Бобов дол и всички мини в Софийския въгледобивен басейн", заяви председателят на Независимата синдикална организация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев пред БНР.

Работниците от бургаската мина "Черно море" излязоха на протест. Протестът е част от организирани синдикални действия на двете синдикални организации – КНСБ и "Подкрепа".

Причина за недоволството на миньорите е създаването на нов фонд "Сигурност на електроенергийната система", в който тецовете ще трябва да внасят 5% върху приходите от произведения ток.

#протест #миньори #КНСБ #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници