БСП издигна проф. Мирчев за кандидат-кмет на София

БСП издигна проф. Мирчев за кандидат-кмет на София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП издигна проф. Михаил Мирчев за кандидат-кмет на столицата. Той беше избран от социалистите със 108 гласа по време на градската конференция на партията, съобщи Topnovini.bg. В борбата за кандидатурата участваха още Георги Кадиев и Гергана Алексова, които получиха съответно 33 и 23 гласа.

Още преди гласуването името на проф. Мирчев беше спрягано като най-вероятният избор на левицата. На конференцията на градския съвет на БСП в София той очерта част от приоритетите си, ако бъде избран за кмет на столицата.

Едно от желанията на Мирчев е да промени тенденцията да се ремонтират само централните булеварди, а кварталите да са в окаяно състояние. Той поиска повече програми в областта на културата и адекватно разпределяне на общинския бюджет.

Михаил Мирчев е собственик на социологическата агенция "АССА-М“. През 1990 г. напуска БСП, но през годините е бил експерт към партията и е консултирал и обучавал столичните социалисти.

Баща му е проф. Стоян Михайлов - секретар на ЦК на БКП през 70-те и 80-те години. През 1988 г. е отстранен от висшата номенклатура заради критики към Тодор Живков. Синът му на Михаил Мирчев – Стоян, е най-младият депутат в групата на БСП със своите 33 години.

#Михаил Мирчев #БСП #София #кмет #местни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"