Близо 2 млрд. лева са приходите от пресечена контрабанда

Близо 2 млрд. лева са приходите от пресечена контрабанда
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За последните една и половина година от пресичането на контрабандни канали в държавната хазна са влезли близо два милиарда лева. Част от тях са използвани за дофинансиране на европейски проекти. Това каза премиерът Бойко Борисов в Раковски, където присъства на откриването на пречиствателна станция.

Борисов обяви, че очаква да приключим годината с 93-94 на сто усвояемост на европейските средства, което се дължи на това, че всички оперативни програми работят, а кметовете, екипите и министерствата са създали добра организация и приключват навреме проектите.

"С времето се натрупва доверие между Брюксел и нашите ведомства и виждате, че всяка седмица се откриват пречиствателни станции, а това е много важно за екологията, туризма и хората", коментира той, цитиран от БТА.

Борисов обясни, че над един милиард лева от парите от контрабандата са от данъчни и икономически престъпления, около 400 милиона лева са приходите от контрабанда, хваната на границата.

Относно съдебната реформа Бойко Борисов отново благодари на Реформаторския блок, АБВ, ДПС, ББЦ и няколкото независими депутати за подкрепата.

"От това спечелихме всички и дадохме един важен знак на Европа, че имаме смислени политици", каза премиерът.

#Бойко Борисов #Раковски #пречиствателна станция #контрабанда #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"