Надежда Нейнски: Депутатите бламираха президента

Надежда Нейнски: Депутатите бламираха президента
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Липсата на дебат за референдума доведе до вчерашната изненада. Това беше бламиране на президента“.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ в сряда бившият външен министър и бъдещ посланик на България в Турция, Надежда Нейнски. „Това, което се случи вчера, не е от полза на демокрацията в България. Не мисля, че партиите ги е страх от референдума. Вчера видяхме една неумела и неловка политическа игра“, добави още Нейнски. 

Коментарът и е по повод вчерашното гласуване в парламента за предложения от президента Росен Плевнелиев референдум за изборните правила. Припомняме, че само един от трите въпроса на държавния глава за националния референдум за изборни права мина в пленарна зала - „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите”.

Надежда Нейнски, която е бъдещ посланик на България в Анкара заяви, че приятелството между двете страни е важно, но сигурността е приоритет.

„Темата за бежанците е водеща за националната сигурност на България. Ние търсим средства, за да опазим нашите граница. Това е оградата по българо-турската граница. Не трябва да допускаме преминаването на нелегални емигранти. Като част от системата за сигурност на НАТО, България има много по-големи възможности да отстоява своята национална сигурност. Точно поради тази причина трябва да участваме в ученията на Алианса и да се престане със злостните кампании срещу НАТО“, каза още Нейнски.

#Надежда Нейнски #Турция #референдум #президент #България #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници