Тримата подуправители са хора на ДПС, заяви Зеленогорски

Тримата подуправители са хора на ДПС, заяви Зеленогорски
Найден Зеленогорски Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не само Реформаторския блок, а и цялото българско общество е разтревожено от сближаването на ГЕРБ и ДПС при избора на новите подуправители на БНБ. В кулоарите на парламента витаят слухове, че и тримата подуправители са хора на ДПС. Дано и колегите от ГЕРБ се притесняват от това, защо те ще носят отговорността за този избор, заяви съпредседателят на парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски от парламентарната трибуна.

"Изборът на тези подуправители, по никакъв начин не възстановява доверието в БНБ. Реформаторите вече сме разколебани в доверието си и към гуверньора на БНБ, който беше избран с наша подкрепа", заяви Найден Зеленогорски и попита риторично новата управа на БНБ дали смята че българското общество ще ги подкрепи в решението им да не оттеглят кандидатурите си.

РБ обявиха, че внасят законопроект за намаляване заплатите на гуверньора и подуправителите на БНБ - съответно на 95 % от заплатата на председателя на НС да е заплатата на управителя, а 90 % от заплатата на гуверньора да са заплатите на подуправителите.

Зеленогорски добави също, че РБ категорично се противопоставя на внесения от ДПС законопроект за практическо ликвидиране на преференциалния вот. Смятаме, че преференциалният вот е една възможност за хората да гласуват мажоритарно и винаги сме защитавали тази теза, още със създаването на коалицията.

"РБ е за преференциален вот без никакви прагове – внасянето в зала на закона на ДПС за практическо ликвидиране на преференциалния вот ще срещне нашата открита съпротива. Не подкрепяме и другото предложение на Патриотичния фронт, което също обезсмисля преференциалния вот, вдигайки границата от 7 % на 50 %", заяви Найден Зеленогорски.

#Найден Зеленогорски #Зеленогорски #Реформаторския блок #РБ #ДПС #преференциален вот #пенсионната реформа #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »