Депутатите гласуват тайно за избор на омбудсман

Депутатите гласуват тайно за избор на омбудсман
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите ще гласуват тайно за избор на омбудсман в следващия час. Гласуването ще се осъществява в три кабинки, а депутатите са разпределени по азбучен ред. 

„В зала „Запад” гласуването е в рамките на един час. Извършва се с бяла бюлетина, на която са записани кандидатите. Всеки народен представител гласува, след това оставя плика с бюлетината в урната и се подписва пред комисията”, уточни председателят на комисията за тайно гласуване Евгени Стоев.

След изтичане  гласуването, ще бъде изготвен протокол, а резултатите ще бъдат обявени в пленарна зала.

Кандидати са досегашният омбудсман Константин Пенчев, издигнат от Реформаторския блок и депутатът от левицата Мая Манолова, издигната от БСП лява България.

По време на представянето на кандидатурите за омбудсман в парламента Корман Исмаилов от ПГ на Реформаторския блок обяви, че кандидатурата на Константин Пенчев е кандидатурата на един наистина успешен омбудсман.

Той изтъкна, че Пенчев е опитен юрист, достигнал върховете на съдебната система със своите професионални качества. "Той доказа своя балансираност и всеотдайност“, коментира Исмаилов.

От своя страна председателят на БСП Михаил Миков обяви, че Мая Манолова има изключителното качество - независимост.

"Манолова не се нуждае от много представяне. Видяла е и едната, и другата страна на властта, и на представителството на интересите на гражданите, изключително активна е била в отстояване на защитата и интересите на гражданите, когато е била в управление", изтъкна Миков.

#омбудсман #Мая Манолова #Константин Пенчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »