Няма нищо тревожно в управлението, заяви премиерът

Няма нищо тревожно в управлението, заяви премиерът
A A+ A++ A

"Да отидем на предсрочни избори сега, със служебно правителство, да спрат фондовете и инфраструктурните проекти, е немислимо",  отсече лидерт на ГЕРБ и премир Бойко Борисов, коментирайки политическата интрига на деня, докато откриваше новия завършен участък на магистрала "Струма".

По повод на обявеното от Радан Кънев намерение да постави въпроса за предсрочни избори Борисов каза: "Говорих с Радан Кънев, с него имаме приятелски, човешки, колегиални отношения. Във фейсбук той е написал верни работи по интелигентен начин. Партиите трябва да бъдат по-смирени".

"Последните дни имаше повече напрежение, до късно работеха в Народното събрание, изнервени са. Едни стоят повече, други - по-малко. Аз с нищо не съм ги засегнал. Казах да седят на столовете си, това им е работата. Който не е в парламента, означава, че не е на работа", поясни думите си от преди ден премиерът.

Борисовказа, че е в ежедневен контакт с хората от Реформаторския блок. "Преди 4-5 дни, когато вървяха конституционните промени, им казах, че и на поражение ще отида с тях, но няма да им създам проблем. Управлението е стабилно", заключи той.. 

"Ако нямаше предсрочни парламентарни избори, магистрала "Струма" щях да съм я пуснал още миналата година", посочи Борисов.

Той се ангажира да говори с колегите си в ГЕРБ, които са по-шумни. "Призовавам ги да бъдат по-спокойни. Призовавам и другите това да правят. Днес говорих с Москов, има на 1000% подкрепа от мен и кабинета",увери Борисов.

И пак подчерта, че няма нищо тревожно в управлението. "Толкова хора са там, всеки има мнение и си го изказва. На ГЕРБ също им дотежава някой път, защото цялата тежест се носи от ГЕРБ, а чуваме от време навреме някои да се правят на по-важни", разкри премиерът.

За избора на омбудсман мнението му е, че омбудсманът трябва да е от опозицията, да е коректив. "Не съм се месил. Казах им да гласуват по съвест, болшинството гласуваха срещу Мая Манолова", убеден е премиерът.

За избора на подуправителите на БНБ Борисов подкрепя без колебание кандидатурите.

"За тях се кълна, че няма никакво вмешателство в избора им. Менда Стоянова дойде и ми каза, че всички други кандидати, които се предлагат, не могат да се справят. Можеше една сутрин да се озовем без резерв, без банкова система. С почти всички банкери говорих какво е мнението им за Митко Костов и Калин".

"Калин се е доказал като професионалист. Учуден съм защо БСП не застана зад Митко Костов, който е най-умният човек в партията им. До 1990 г. се е развивал като най-талантливия финансист и икономист в БСП", каза Борисов.

 

#Бойко Борисов #Радан Кънев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »