Роднини на Осама бин Ладен загинаха в самолетна катастрофа в Хампшир

Роднини на Осама бин Ладен загинаха в самолетна катастрофа в Хампшир
A A+ A++ A

Втората майка и сестрата на Осама бин Ладен са загинали в петък в ужасяваща самолетна катастрофа в Хампшир в Средна Англия, съобщава "Дейли експрес", като се позовава на арабски медии.

Роднините на убития в Пакистан лидер на Ал Кайда са се разбили с джет "Фенон 300" в 15 паркирани коли в района на летището "Блекбуш".

Загиналите са общо четирима. На борда са били мащехата на Осама - Раджа Хашим, съпругът й Зухаир Хашим и неговата полусества Сана бин Ладен. Йорданският пилот на джета също не е оцелял.

Частният самолет на цена е около 7 млн. паунда е бил на саудитската компания "Салем авиейшън", която е притежание на фамилията на убития терорист.

Номерът на джета HB-IBN е същият от времето, когато с него е летял бащата Мохамед, преди да загине в катастрофа през 1967, отбелязва изданието. Фамилията Бин Ладен е запазила регистрацията след неговата смърт.

Самолетът е изпълнявал полет от Милано и е пропуснал пистата за кацане, връхлитайки върху паркираните коли на автомобилен аукцион. Според очевидци машината се е движела прекалено ниско и бързо и е избухнала в пламъци в момента на приземяването.

Саудитският посланик в Обединеното кралство е поднесъл съболезнования на семейството в официалния профил на посолството в Туитър.

Посолството работи заедно с британските власти за изясняване на инцидента и за връщане на телата на загиналите.

Осама бин Ладен беше убит от американски пехотинци в Пакистан през май 2011 година. Смята се, че той е отговорен за терористичната атака в САЩ през септември 2001 година, причинила смъртта на близо 3000 души.

 

 

#Осама Бин Ладен #роднини #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници