Икономиката се вдига, милиони влизат в реалния бизнес, отчете премиерът

Икономиката се вдига, милиони влизат в реалния бизнес, отчете премиерът
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Икономиката се вдига, защото започват да работят предприятията, отчете премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на земеделието Десислава Танева посети сливенска фирма за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци.

Пред журналисти премиерът коментира, че няма по-важно от това за държавата ни да може да се вкара всичко от европейската солидарност в бизнеса. Той се надява ембаргото да падне скоро така, че да може основните ни пазари, които сме имали, да може отново да заработят.

Премиерът каза, че 400 души денонощно работят в предприятието, което е посетил. „За радост само 20% са за руския пазар, макар че по него нямаме засега ембарго за консерви”, каза той и посочи, че предприятието изнася продукция главнo за Италия и Германия.

„Виждате най-съвременна технология се използва благодарение на оперативните програми. Това, което споделят с мен е, че 50% се вдига прирастът на прасетата, които живеят в хубави условия”, обясни той. Според него не случайно се вдига икономиката, защото започват да работят предприятията. Той поздрави хората, които са работили по оперативните програми. „Това са милиони, които влизат в реалния бизнес”, посочи той.

Премиерът коментира изказването на министър Москов за стабилността на коалицията като подкрепи мнението му, че е необходимо повече търпение и повече разум. Той посочи, че другата алтернатива също не е приемлива.

„Три месеца служебно правителство, предсрочни избори и приблизително същата конфигурация. Какво ще се случи? Първо в Брюксел, после народът ще се сърди, ще кажат тези продължават да си играят някакви игри. С търпение и работа – всеки каквото може да допринесе, както ние в земеделието, екологията, инфраструктурата. Даваме възможност на бизнеса да се развива”, коментира Бойко Борисов.

Преди пет години, когато ГЕРБ са дошли на власт, е имало под 1 процент усвояване на еврофондовете -  „Официалната статистика – не моя. Ще финишираме държавата, ако имаме разум, над 93-94 процента усвояване на еврофондовете, което отива и при тия хора от бизнеса”, заяви премиерът.

Източник: Дарик

#Бойко Борисов #икономиката #Десислава Танева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"