Иванов скочи срещу бизнеса: Постоянно спекулират с цената на тока

Иванов скочи срещу бизнеса: Постоянно спекулират с цената на тока
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Няма да отстъпя, защото не съм на този пост, за да правя кариера, а за да защитавам общественото мнение."

Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов в сутрешния блок на Нова телевизия в понеделник, по отношение на въпроса дали ще подаде оставка.

По думите му, токът у нас е скъп в сравнение с други цени в Европа, но това е следствие и от задлъжнялостта на НЕК. "Бизнесът не е виновен, но и гражданите не са виновни за този огромен дефицит. Нужен е компромис и за двете страни", категоричен бе той по отношение заплахите на бизнеса за масови протести наесен заради скъпия ток.

"Бизнесът защитава интереса си безпардонно и брутално, защото непрекъснато вдигат протести и плашат хората с вдигане цената на продуктите", категоричен бе шефът на КЕВР и допълни, че бизнесът постоянно спекулира с поскъпването на тока.

Припомняме, че в неделя вечер бизнесът и синдикатите поискаха мораториум за присъединяването на нови електроцентрали, които продават електроенергията на преференциални цени ще поискат от парламента работодателските организации. Това е общата позиция на КРИБ, АИКБ, БСК, БТПП и синдикатите за новите цени на тока в сила от 1 август.

#Иван Иванов #ток #протести #енергетика #КЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"