Директорът на полицията в Пловдив подаде оставка

Директорът на полицията в Пловдив подаде оставка
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив Пламен Узунов е подал оставка, съобщиха от МВР.  От четвъртък постът ще се заема от старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОД на МВР в Благоевград.  

До кадровите промени се стигна след инцидента, при който шофьор прегази мъж на пешеходна пътека в Пловдив преди седмица. Тогава 24-годишният водач Милан Дивеков, не беше задържан, въпреки че самоличността му е била установена от униформените. 

С писмо главният прокурор Сотир Цацаров информира вътрешния министър Румяна Бъчварова за допуснати пропуски на полицейски служители от Пловдив след катастрофата на 12 август, при която загина пешеходец.

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР - Пловдив, който има отношение по случая. В хода на направената проверка са разпитани общо 43-ма души. Ще има и цялостна проверка на работата на ОДМВР - Пловдив.

Като директор на ОДМВР - Благоевград ще бъде назначен Росен Танушев, настоящият заместник-директор на областната дирекция.

#Пловдив #оставка #Сотир Цацаров #Румяна Бъчварова #директор #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »