Лавров: Ако САЩ ни подадат ръка, приемаме без да кокетничим

Лавров: Ако САЩ ни подадат ръка, приемаме без да кокетничим
Сергей Лавров Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия получава от САЩ сигнали за възстановяване на сътрудничеството, а ние няма да кокетничим и да се отказваме от диалога, заяви руският външен министър Сергей Лавров по време на форум.

"Когато ни предложат възстановяване на сътрудничеството, няма да кокетничим и да се отказваме. Такива сигнали за възсатновяване вече получаваме", коментира Лавров, цитиран от ТАСС.

"Ние сме готови за конструктивен диалог като пълноправни партньори със  САЩ и ЕС, но няма да се откажем от независимата си вътрешна и външна политика", подчерта той.

Министърът припомни думите на Путин, че Русия "не търгува със суверенитет."

Лавров отбеляза, че в днешния свят, отношенията трябва да се основават на диалог и взаимни интереси.

"Мисля, че ако същите принципи бъдат възприети от западните партньори, няма да има конфронтация с напредването на НАТО до границите на Русия, няма да я има иукраинската криза," добави Лавров.

В същото време Лавров заяви, че Владимир Путин е най-популярният човек в света, а популярността му се дължи на независимата политика на Русия.

Външният министър каза също, че не вижда голяма разлика между републиканците и демократите в САЩ.

В края на юли САЩ обявиха, че осъвременяват санкциите срещу Русия заради действията й в Украйна. В "черния списък" са добавени още 26 физически и юридически лица.

В отговор Владимир Путин нареди унищожаване на стоките с наложено ембарго (земеделски продукти) в рамките наконтрасанкциите.

В същото време САЩ са убедени, че икономиката на Русия е слаба, разчита на пазара на петрол и газ, където цените претърпяха рязък спад, и страда от санкциите.

#Лавров #САЩ #Русия #Европа #Владимир Путин #Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници