Татяна Дончева: ''Съдебната реформа е пунт и пластика''

Татяна Дончева: ''Съдебната реформа е пунт и пластика''
Снимка: btvnovinite.com
A A+ A++ A

В  интервю за bTV лидерът на ''Движение 21'' заяви съмненията си по отношение на ефективността от мерките предприети като част от съдебната реформа.

„Цацаров е гарант, че нашите интереси ще бъдат неприкосновени, после ще си изберем друг като Цацаров, който може да брани нашите интереси”, допълни още Дончева. Според нея все още няма обяснение защо дадени текстове не са отстранени от предстоящата съдебна реформа.

„Лобито Доган-Пеевски-Цацаров има достатъчно гласове в Конституционния съд, за да направят това безумно нещо за предварително произнасяне по един закон”, поясни още Дончева. Според нея това би било опасен предцедент и възможност всеки един закон да бъде тестван предварително от КС. „Това е противно на всякакви правила – съдът е създаден за контрол постфактум, а не преди това. Така правят от КС някаква предварителна законодателна бариера”, допълни още Дончева.

Тя коментира и предстоящите местни избори, заявявайки че ГЕРБ и ДПС вече са сближили позициите си и ''ще играят заедно на ключови места в смесените райони.''

Дончева призова още всички партии, които ще участват в местния вот да не публикуват рекламни материали в медиите от групата ''КОЙ''.

#Татяна Дончева #ГЕРБ #ДПС #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"