Борисов в Шабла: Горд съм с летците ни

Борисов в Шабла: Горд съм с летците ни
Снимка: Министерски съвет
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев наблюдаваха тактическото учение с бойни стрелби на зенитния полигон на Военновъздушните сили край  Шабла, област Добрич.

"С увеличените приходи в бюджета правителството ще има възможност да отдели повече средства и да окаже подкрепа на военните със закупуването на техника. Впечатлен съм и съм горд от начина, по който се справиха младите ни летци", коментира Борисов.

Учението се провежда в рамките на НАТО, като участват над 750 военнослужещи от ВВС, над 460 военнослужещи от Сухопътните войски, над 200 военнослужещи от Военноморските сили, екипи на Военна и на Гранична полиция. Участват и до 60 военнослужещи от зенитно-ракетен дивизион на ВВС на Словашката република.

Борисов отбеляза, че летците се подготвят по нова методика и подготовката им е много успешна. Той изрази увереност, че скоро ще бъде сключено споразумение с Полша за ремонт на самолетите МиГ – 29.

"Надявам се, че това ще стане в рамките на тази година. Готов съм веднага след подписването на договора да ги обезпеча с необходимите суми, за които се договарят двете министерства на отбраната", заяви Бойко Борисов.

Борисов отбеляза също, че военните са на границата с Македония, за да внасят респект и повече сигурност.

„Военните са много по-добре организирани, много по-бързо реагират“, каза премиерът Бойко Борисов. По думите му - създава се по-добра спойка между Гранична полиция и армията в тези региони.

„Не може десетки хиляди хора да минават около границата ни и ние да не вземем поне елементарни мерки - да си дислоцираме по-сериозни подразделения там“, каза още премиерът.

#Бойко Борисов #Николай Ненчев #Борисов #Шабла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"