Яро пак в ареста след два часа свобода

Яро пак в ареста след два часа свобода
A A+ A++ A

Кратка бе свободата, постановена днес от градския съд, за Ярослав Димитров-Яро, който предизвика гнева на премиера с кражби на коли, извършени, докато е под домашен арест.

Много скоро, след като бе пуснат без мярка за неотклонение, Димитров се сдоби с ново обвинение от Районната прокуратура - този път за вещно укривателство. Към момента автоджамбазинът е в ареста за 72 часа, съобщиха от държавното обвинение.

Обвинението е по чл. 215 от Наказателния кодекс, уточниха от прокуратурата.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил чужди движими вещи – два мотоциклета марка „Ямаха” и един мотоциклет марка „Хонда”.

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на обвиняемия забрана за напускане на страната. На 29 август обвинението ще внесе искане в Районния съд за постоянното задържане под стража.

Случаят с 32-годишния Димитров зае централно място в новините, след като на Министерски съвет бе коментиран от министър-председателя. След пускането му на свобода днес Бойко Борисов от Шабла отново коментира случая: "Само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане – това толерира крадците".

Според премиера не се ли промени формулировката и на „кражба”, този вид престъпления ще се толерират.

Крадецът, известен като Яро, беше задържан, след като на 14 август софиянецът Делян Лилов пусна във Фейсбук негови снимки, докато краде колата му от подземен гараж в кв. "Манастирски ливади". Миналата седмица Софийският районен съд го остави в ареста. Тогава стана ясно, че той има до момента 3 висящи досъдебни производства и една условна присъда от 2 години за източване на кредитна карта.

Освен това срещу Яро има и три европейски заповеди за арест от Италия и Словения.

По-рано днес Софийският градски съд пусна от ареста Димитров, тъй като видеозаписът е с лошо качество и не може категорично да се докаже, че е той. Съдия Иван Коев се позова на две експертизи на записа от камери, направени от СДВР и Института по криминалистика и криминология. Според тях също не можело да се даде категоричен отговор, че Ярослав Димитров е човекът, записан от камерите.


#Ярослав Димитров #Яро #Бойко Борисов #кражба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"