Борисов: Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата

Борисов: Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата
A A+ A++ A

Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата със звената, които създадохме. Далеч съм от мисълта, че това ни е таванът. Сега ще излязат резултатите за третото тримесечие и ще видите, че приходите в бюджета продължават да растат. 

Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред над 220 младежи от цялата страна по време на Осмия летен университет на МГЕРБ във Варна. 

 „Продължавайки по този начин, ще има пари не само за пенсионерите и майките, но ще запълним дупката в бюджета, която остави правителството на Орешарски,“ каза Борисов, цитиран от пресцентъра на партията. Той заяви, че 2014 година е една празна година за България. 

 „Полагаме усилия да спасим автомагистрала „Струма“, както и „Марица“ и Северната тангента на София. Ако изпуснем срока, трябва с бюджетни пари да ги правим и да върнем това, което сме взели от Европейската комисия. Абсурд е бюджетът да поеме такава тежест. Към момента се справяме добре – това е и оценката на ЕК”, заяви премиерът. 

 „В момента имаме към 93% усвояване на европейски пари. Министрите създадоха своите експертни екипи – особено в земеделието, в транспорта постигнахме много добри резултати. Процентът на грешките ни е под 2%, което е далеч по-добре от в много други европейски държави“, каза лидерът на ГЕРБ. 

„От кметовете зависи да има паркове, санирани блокове, спортни площадки. От правителството зависи да има средства за построяването им“, обясни той. Борисов посочи, че в 98% от общините в България партията има пълна готовност за издигане на кандидати за кметове и общински съветници и до дни ще е така на 100%. „Ако ГЕРБ се представи добре на изборите, това ще се сметне за нещо нормално, но ако отстъпим някъде, това ще бъде представено като катастрофа. Затова ни е нужна пълна мобилизация. Нашата цел е да затвърдим резултатите си в общините и да ги увеличим“, заяви Борисов.

 Премиерът беше категоричен, че министрите няма да участват в предизборната кампания, затова тежестта пада изцяло върху партията.

 „Нещото, което е по-важно от изборите, е да не допускаме политическа нестабилност на правителството“, каза той. Според Борисов, ако не се реши проблемът в Сирия и арабския свят, няма как да се спре бежанската вълна и нищо добро не очаква Европа. 

 

#Борисов #Европа #политическа нестабилност #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »