Ще има ли разцепление в Реформаторския блок?

Ще има ли разцепление в Реформаторския блок?
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Демократи за силна България", БЗНС и Народна партия "Свобода и достойнство" вече са постигнали съгласие и ще се явят заедно на местните избори.

Това съобщи лидерът на ДСБ, Радан Кънев по-рано днес, като добави че предстои и да бъде постигнато съгласие и между останалите две партии - воденото от Меглена Кунева ''Движение България на гражданите'' и СДС.

Попитан дали ако преговорите не доведат до успех, блокът ще се състезава без тях, Кънев отговори така:

''Аз не вярвам в такова неблагоприятно развитие, но отговорът на хипотетичния въпрос е "да". Единството няма алтернатива и това се вижда много ясно в страната. Ако има генерален политически извод, той е, че вече 8-годишната доминация на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна по отношение на нивата на корупция, на партийната администрация и на прахосничеството на публични средства. От тази гледна точка – единството на дясното няма алтернатива,'' обясни Кънев, цитиран от БНР.

За най-големи опоненти на дясната формация, Кънев посочи БСП и ДПС.

''Не трябва обаче да подценяваме голямата опасност ГЕРБ и ДПС заедно да упражняват власт. Отново казвам – срещу никого, но за по-добро управление, което означава дясно управление без Движението за права и свободи,'' добави той.

#Радан Кънев #Меглена Кунева #СДС #БСП #ДПС #ГЕРБ #БЗНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"