Цветанов: Предстоят съдбовни политически действия и реформи

Цветанов: Предстоят съдбовни политически действия и реформи
снимка: БТА
A A+ A++ A

Предстоящият политически сезон ще покаже кой работи за реформите и кой против. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата за началото на новата сесия на Народното събрание.

Пo думите му сезонът ще бъде белязан от съдбовни политически действия и реформи в страната.

Задача номер едно е да се доведе докрай работата по договорените преди ваканцията промени в Конституцията, свързани със съдебната реформа, каза Цветанов. ГЕРБ споделя мнението на правосъдния министър, че е постигнат "изключително добър междинен резултат", тъй като вече има предпоставки съдебната реформа да мине на следващо ниво, заяви той.

По думите му усилията за реформиране на съдебната система са свързани и с продължаването на борбата с корупцията. Успешен пример според Цветанов е борбата с контрабандата и сивата икономика. Към днешна дата приходите за държавата са с над 2 млрд. лв. в сравнение със същия период на миналата година при правителството на Пламен Орешарски, коментира Цветанов.

Цветанов отбеляза, че социалната реформа е пропита от философията на възможното. Ще разширим обхвата на възможностите за квалификация и преквалификация на трудово незаетите лица, ще продължим да съобразяваме стъпките в пенсионната реформа с демографските и социално-икономическите реалности в страната, отбеляза той.

ГЕРБ подкрепя въвеждането на задължителна здравна карта и финансово стабилизиране на системата.

"Ще настояваме и за яснота при определянето на основния и на допълнителния пакет от медицински дейности като гаранция за правата на здравноосигурените лица", подчерта Цветанов.

ГЕРБ няма да подкрепи промени на изборното законодателство в последния момент, каза той. Цветанов отбеляза, че месец и половина преди местния вот от ГЕРБ си поставят за цел да запознаят гражданите с успешните практики в българските общини. На тези избори ГЕРБ отива, за да спечели десета поредна победа, посочи той.

 

#Цветан Цветанов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"