Местан: Гласуването по законопроекта "Кунева" показа, че стабилността на кабинета е една мечта

Местан: Гласуването по законопроекта "Кунева" показа, че стабилността на кабинета е една мечта
A A+ A++ A

Днешното гласуване по законопроекта "Кунева" потвърди абсолютно категорично, че стабилността на този кабинет е едно добро пожелание, една мечта на лидерите на управляващата коалиция, коментира пред журналисти председателят на ДПС Лютви Местан. Но реалността е доста по-различна, посочи той.

Мнозинството в парламента отхвърли на първо четене законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

Местан отбеляза, че четирите партии, които стоят зад кабинета, не могат да постигнат идейна съвместимост, тъй като априори са идейно несъвместими. По думите му в този смисъл изясняването на профила на кабинета е проблем, пряко свързан с ефективността на управлението.

Депутатът от "БСП лява България" Красимир Янков изрази удовлетворение от разума, който са проявили мнозинството от народните представители и са отхвърли законопроекта за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. По думите му законопроектът е "еманация на самозабравили се властници".

"Колегите властимащи се опитаха да подчинят всички институции на Бойко Борисов", коментира Янков.

Заявяваме, че може да бъдем отговорни и като опозиционна сила и неслучайно всички значими решения се взимат с участието на ДПС, каза още лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от БГНЕС.

"Ако някой съзира някакво желание на ДПС да влиза в една или друга управляваща конфигурация ще кажа, че това е отново в плана на самоцелните хипотези. Когато говорим за нов ясен, изчистен евроатлантически профил на управлението, нямаме предвид непременно съучастието на ДПС в такава управляваща коалиция", поясни Лютви Местан.

Лидерът на ДПС увери, че независимо от колебанията у други партии, които са подписали новия конституционен проект, ДПС ще изпълни докрай ангажимента, поет с 36 подписа, защото е партия, която е ясна и предвидима в своите действия.

#Лютви Местан #Красимир Янков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"