Путин призова за създаване на международна коалиция за борба с тероризма

Путин призова за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма отправи днес руският президент Владимир Путин. Инициатива е била обсъдена и с президента на САЩ Барак Обама, предаде Ройтерс.

Путин каза също, че води разговори по тази тема с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви Путин, предаде БТА.

Руският президент добави, че страната му продължава политическите усилия за коалицията и че както показват първите стъпки, инициативата му може да се осъществи.

По думите му сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства. Хората бягат именно от тези зверства, обясни той.

Путин заяви още, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана. "Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка", посочи той.

Руският президент заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестоко отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

#Владимир Путин #международна #коалиция #борба #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"