Миков: Антикорупционният закон е само имитация за пред Брюксел

Миков: Антикорупционният закон е само имитация за пред Брюксел
A A+ A++ A

Есенният политически сезон очертава в управляващата четворна коалиция процес на разграничаване от управленски решения – типичен е случаят по т.нар. антикорупционен закон, каза председателят на БСП Михаил Миков в началото на Националния съвет на БСП.

Миков определи позицията на БСП Лява България като последователна, а гласуването в зала единно.

„Благодарение на нашето участие ние успяхме да докажем и на обществото безсмислието на това решение, което единствено има имитационен характер за пред Брюксел и в същото време създава сериозни предпоставки за политически натиск и политическа корупция”, посочи той.

Миков напомни, че през тази седмица е приет и текстът за финансиране на частното образование с пари от държавния бюджет. „Нека цялата кампания в страната – нашите кандидати за кметове, общински съветница да поставят на гражданите този въпрос: те „за” ли са за приватизация на средното образование в България? „За” ли са оскъдният държавен бюджет да се разходва и за частните училища”, попита Миков членовете на Националния съвет на партията.

Михаил Миков посочи статистика, че 50% от първокласниците са от семейства, които живеят в статистическите граници на бедността в България, 13 000 от децата, които трябваше да са първокласниците няма да влезнат в клас по една или друга причина. „И това са най-тежките последици и поражения от провежданата дясна политика и ние сме длъжни на обществото да демонстрираме, да покажем, да онагледим и конкретно по населени места и общини този изключително тежък процес”, заяви той.


#Михаил Миков #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »