Унгария пусна автобуси с бежанци към Австрия и Германия

Унгария пусна автобуси с бежанци към Австрия и Германия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Австрия ще пропусне през границата си задържаните в Унгария бежанци. Тази нощ Унгария отпусна около 100 автобуса, които да откарат хиляди бежанци от централната гара на Будапеща на границата, както и бежанците, които вървяха пеша натам.

Първи отпуснат от унгарското правителство автобус с бежанци, които искат да напуснат Унгария и да отидат в Австрия или Германия, пристигна на унгаро-австрийската граница на граничния пункт Хегешхалом-Никелсдорф, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Виена и Берлин обявиха тази нощ, че ще приемат безпрепятствено тези бежанци.

Австрия очаква в идните часове на границата да пристигнат между 800 и 3000 бежанци с десетки автобуси, поясни говорителят на австрийската полиция Вернер Фашинг.

Екипи на Червения кръст имат готовност да приемат мигрантите. В района на Никелсдорф са осигурени 600 легла. Мигрантите могат да подадат молба за убежище в Австрия, каза Фашинг, предаде БТА.

Австрийското правителство в съгласие с германското правителство каза, че няма да се опитва да пречи на мигрантите, които преминават транзит през страната, за да отидат в Германия и там да поискат убежище.

#Австрия #задържаните #Унгария #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »