Христо Иванов: Очакваме компромис за явното гласуване на ВСС

Христо Иванов: Очакваме компромис за явното гласуване на ВСС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието Христо Иванов каза в студиото на "Преди всички", че не е време за черни сценарии по повод на промените в Конституцията. 

''Мина важен етап, но има още много работа. Чакаме Венецианската комисия да даде своето становище. Сесията ще бъде на 23 октомври. Тогава ще се приеме това становище. Но те поеха ангажимент в по-ранен срок да имат неофициално становище,'' коментира Иванов.

''В един такъв процес трябва да се чуят най-различни реплики, за да върви колата напред. Всичко клони към жълтата част на спектъра в новините, такъв е медийният пейзаж. Смятам да проведа консултации с политическите сили, за да видим мисленето в каква посока се насочва. Имаше индикации за допълване на конституционния пакет, от друга страна, има съпротива срещу разширяването на този пакет,'' допълни той.

Христо Иванов заяви, че постигането на компромис за явното гласуване във Висшия съдебен съвет между първото и второто четене на конституционните промени няма да е изненада.

Той обаче подчерта, че няма промяна, която да даде мълниеносен резултат.

''Сега е добър момент докладът да констатира една важна стъпка напред, макар и и по един доста дълъг път,'' каза Иванов.

Вчера Сотир Цацаров също се обяви в подкрепа на предложението за въвеждане на явно гласуване във ВСС.

#ВСС #промени #явно гласуване #Христо Иванов #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"