Според "Ислямска държава" България не й е враг

Според "Ислямска държава" България не й е враг
A A+ A++ A

"Ислямска държава" разпространи видеоматериал за враговете си от антитерористичната коалиция и от изображенията излиза, че България не е сред тях.

Показани са флаговете на 60 държави, сред които са всичките ни близки и по-далечни съседи - Гърция, Македония, Сърбия, Румъния, Хърватия, Словения, Молдова, Чехия и др. Много от страните се споменават за пръв път във видеоматериал на джихадистите.

Някои държави, като Тайван и Малта се споменават в материал на ислямистите за пръв път и в медиите им се появиха тревожни публикации.

"Ние се прекланяме само пред Аллах...", гласи заявлението, в което от халифата на перфектен английски изтъкват своето величие, а противниците си наричат "коалиция от демони", като са упоменати Иран, Турция и Русия.

Специално обръщение в клипа има към големите в антитерористичната коалиция - САЩ, Великобритания, Франция, Германия.

"Америка, ти твърдиш, че притежаваш най-добрата армия. Тя може да е голяма като численост и въоръжение, но твоите войници нямат волята и решимостта и все още са уплашени от пораженията в Афганистан и Ирак", казва говорителят на ИД. "Те се завръщат мъртви или клонят към самоубийства. Над 6500 годишно се самоубиват".

#"Ислямска държава" #България #коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници