Нейков: Българското представяне в Лондон не е разочароващо

Нейков: Българското представяне в Лондон не е разочароващо
Преди старта на Олимпиадата в Лондон спортният министър Свилен Нейков смяташе, че тя ще е по-успешна за България от тази в Пекин преди 4 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков заяви, че представянето на българските олимпийци на игрите в Лондон не може да се определи като провал.

Изказването на Нейков идва, след като стана ясно, че по брой спечелени медали България регистрира най-слабото си представяне на олимпиада от 1952 г. насам.

Преди старта на Игрите самият министър заяви, че очаква 10 медала от българските олимпийци.

"Не мога да кажа, че представянето ни на Олимпиадата е разочарование. На базата на разбитата система за спортна подготовка двата медала са успех. Вече работим за възстановяването на структурите. Започваме със спортните училища и детските спортни школи и постепенно трябва да стигнем до високото спортно майсторство", каза Нейков, цитиран от Дневник.

"Видяхте, че в много от спортовете не ни достигна малко късмет. Класирането на волейболистите е крачка в положителна насока. Представихме се успешно в художествената гимнастика и вдигането на тежести. За съжаление състезателите по борба не оправдаха предварителните очаквания. Предстои да анализираме и да оценим цялостното ни представяне и да вземем необходимите мерки", допълни той.

Нейков обяви, че в бъдеще контролът по изразходването на средствата от федерациите ще бъде засилен.

"Всички състезатели и треньори трябва да знаят предварително каква сума ще получат. Целта ни е подготовката и плановете да бъдат предварително начертани. Мисля, че това би направило очакванията ни към спортистите по-реалистични. В днешно време не е лесно да се спечели квота. Смятам, че нашите състезатели положиха много усилия, за да участват в Лондон, и това заслужава уважение", завърши Нейков.

#Свилен Нейков #министър на спорта #Олимпиадата в Лондон #Лондон 2012 #Олимпийски игри #летни олимпийски игри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »