Забравете за телевизията, за да сте здрави

Забравете за телевизията, за да сте здрави
A A+ A++ A

Дните без телевизия трябва да се превърнат в нещо редовно, за да се насърчават хората да бъдат по-активни и да се намали затлъстяването, съветват учените.

В новоизлязъл наръчник на британския Национален институт за здраве и клинични постижения (НИЗКП) са изложени редица препоръки в опит да се подобри здравето на хората.

Всеки трябва да спи достатъчно дълго, да закусва, да следва средиземноморската диета, да увеличи физическата активност, като ходи пеша или кара колело до работа или училище. Човек трябва да се занимава и с танци, плуване, а когато е възможно - да се използват стълбите вместо ескалатора или асансьора.

Освен това,

не трябва да се храним пред телевизора

Препоръчително е да се избягват захарните напитки, а в определени дни да живеем без телевизия или поне да не я гледаме телевизия повече от 2 часа. Количеството на консумираните торти, пастички и сладкиши трябва да се сведе до минимум.

"През последните 10 години нивата на затлъстяване почти са скочили двойно и продължават да будят сериозно притеснение у местните власти и здравните служби в Англия", казва проф. Майк Кели, директор на центъра за обществено здраве към НИЗКП.

Преди време институтът публикува

напътствия за предотвратяване и намаляване на затлъстяването

Този наръчник обаче се фокусира над промените, които човек може да направи, за да намали риска от затлъстяване и наднормено тегло. Спазването на здравословна диета и увеличението на физическата активност са важни за всички, не само за затлъстелите или хората с наднормено тегло.

"Количеството на енергията, което се приема с храната и напитките не трябва да надвишава количеството на изразходваната енергия за един ден. Затова трябва да използваме стълбите, а не асансьора, да гледаме по-малко телевизия, да се храним по-здравословно и да пием по-малко алкохол", обобщава проф. Кели.

#здраве #телевизия #затлъстяване #храна #учени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници