Нови хоспитализирани от ебола в САЩ

Нови хоспитализирани от ебола в САЩ
Все повече стават заразените от ебола в САЩ. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Смъртоносният вирус ебола се разпространява все повече не само в Африка, откъдето идва, но вече и в Съединените американски щати. 

Заместник на шерифа от окръг Далас е бил хоспитализиран като превантивна мярка, след като се е разболял. Преди това той е влизал в жилището на Томас Дънкан, който почина преди ден от коварния вирус.

Заместник-шерифът е настанен за лечение в здравно заведение, защото е показал достатъчно симптоми на ебола.

Междувременно една от болниците в Ню Йорк съобщи, че в сряда е докаран мъж със симптоми на вируса. Пациентът е 31-годишен жител на града, който неотдавна е пътувал до Нигерия.

Американските ветеринарни служби пък разкритикуваха испанските власти за евтаназията на домашното куче на испанската сестра, заразена с ебола.

Припомняме, че заразената с ебола испанска медицинска сестра Тереса Ромеро е признала, че може да се е заразила, защото е докоснала лицето си с ръкавиците, с които се е грижила за починалия от болестта испански свещеник Мануел Виехо.

Междувременно, стана ясно, че икономическата цена на епидемията от ебола в Западна Африка може да надхвърли 32 милиарда долара до края на 2015 г., ако се разпространи извън трите засегнати в момента страни.

За момента епидемията е причинила смъртта на 3500 души в Западна Африка, главно в огнищата на епидемията (Либерия, Гвинея и Сиера Леоне).

#САЩ #ебола #Испания #Африка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници