И зам.-шефът на ДАНС с оставка

И зам.-шефът на ДАНС с оставка
Министър-председателят не отговори на въпроса защо Иван Драшков подава оставка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще приеме оставката на заместник-председателя на ДАНС Иван Драшков, заяви самият Борисов.

„Днес ще приема оставката, която е депозирана от заместник-председателя на ДАНС Драшков“, каза той в сутрешния блок на БНТ.

Министър-председателят не отговори на въпроса защо Иван Драшков подава оставка.

Иван Драшков отново бе назначен на работа на зам.-председателския пост в агенцията в средата на декември 2009 година, припомня БГНЕС.

Той бе освободен от поста през 2008 г. по време на ръководството на Петко Сертов с предложение от тогавашния министър-председател Сергей Станишев, но обжалва освобождаването си и спечели делото в съда. Той е и един от 153-та служители на агенцията, които са били агенти на бившата Държавна сигурност.

Докато обжалваше решението в съда Драшков обясняваше по медиите, че по времето на Петко Сертов ДАНС е била управлявана на автопилот.

„При Сертов се носеха заповеди, които се подписваха без да са били съгласувани със съответните служби и те си противоречаха", заяви Драшков през октомври 2009 година.

Имало е и заплахи за физическа разправа, дори един служител на ДАНС е бил бит заради обвинения в изготвянето на справката, с която Иван Драшков се е обърнал към министър-председателя, президента, главния прокурор председателя на Народното събрание, за да обяснят трагичното положение в службата.

Тогава той твърдеше, че докато той и негови подчинени са се занимавали да доказват на европейските структури, че работят, други в службата са се занимавали с интриги и компромати и най-голяма отговорност за това според него носят бившият директор на службата Петко Сертов и бившият министър-председател Сергей Станишев.

Преди време пък в пресата се появи информация, че зам.директорът на Държавната агенция „Национална сигурност" Иван Драшков получавал виза само за официални пътувания.

За брат му Петър Драшков пък се говореше, че е фалшифицирал подписа на бившия кмет на столицата и настоящ премиер Бойко Борисов във връзка с имотни сделки.

На извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ в четвъртък вечерта бяха приети оставките на министъра на здравеопазването Стефан Константинов и на министъра на икономиката Трайчо Трайков.

От началото на управлението на ГЕРБ от юли 2009 г. до днес са напуснали правителството общо 10 министри, двама си смениха постовете.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер #оставка #ДАНС #Иван Драшков #Стефан Константинов #Трайчо Трайков #министър на здравеопазването #енергетиката и туризма #министър на икономиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници