Синоптици: Чака ни най-студената зима от 10 години

Синоптици: Чака ни най-студената зима от 10 години
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Британски метеоролози прогнозират, че се задава арктическа зима тази година. Тя ще отстъпи едва през април, прогнозира Джеймс Маден. Застудяването в Европа се очаква от средата на ноември, съобщава словашкият сайт topky.sk.

Подобна прогноза прави и италианският учен Рикардо Валенте, според когото може да се върнат същите студове, както през 2009 г.

Предстоящата зима в Европа ще бъде най-студената през последните 10 години, съобщи преди дни директорът на руския Хидрометеорологическия център Роман Вилфанд.

Родните синоптици обаче отрекоха прогнозите за люта зима. Очаква се температурите да са малко над обичайните. Ще има студени дни, но като цяло те ще са малко, съобщи в края на октомври прогнозата за България синоптикът Симеон Матев.

Припомняме, че още в края на октомври буря - остатък от урагана "Гонсало" донесе наводнения и снежни преспи в Централна Европа. Швейцария, Великобритания, Австрия и Германия също бяха засегнати от стихията. 

България също не бе подмината от снежната стихия и бе обявено бедствено положение в няколко общини, а хиляди останах без ток.

#зима #Европа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници