Студ и лед блокира трафика на САЩ за празниците

Студ и лед блокира трафика на САЩ за празниците
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Студ и лед скова източното крайбрежие на САЩ, като заплашва да блокира милиони американци, тръгнали на път за Деня на благодарността. Силните валежи от дъжд и сняг възпрепятстваха въздушният трафик точно преди началото на дългия празничен уикенд. 

Повече от 3000 полета бяха отменени или ще се изпълнят със закъснение в САЩ, където снежна буря скова страната. Най-много съкратени полети има във Филаделфия, Ню Джърси и Ню Йорк.

Много пътища, най-вече в североизточните щати, са заледени или заснежени, което затруднява автомобилния трафик.
Дните около Деня на благодарността са сред най-натоварените през цялата година, като се очаква над 46 милиона души да тръгнат на път между четвъртък и неделя. 90% от тях ще пътуват с автомобил.

По традиция в 4-я четвъртък на ноември хората в САЩ изразяват благодарността си към Бог за плодородната жътва и нещата, които са придобили през годината. 

Припомняме, че в редица щати през ноември бяха отчетени рекордно ниски температури, предизвикани от нахлулите от Арктика студени въздушни маси. Те доведоха до снежна покривка от близо 2 м. В Бъфало обявиха, че не помнят такъв снеговалеж от 40 години. Над десет души намериха смъртта си вследствие на лошото време.

#САЩ #сняг #Деня на благодарността #Бъфало

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници