Лекарствата против хрема и алергии увеличават риска от Алцхаймер

Лекарствата против хрема и алергии увеличават риска от Алцхаймер
A A+ A++ A

Лекарствата против сенна хрема, алергии и проблеми със съня могат да повишат опасността от Алцхаймер, предупреждават учени.

Според проучване употребата на някои подобни медикаменти може да доведе до 60% увеличение на риска от коварното заболяване. Илачите, известни като антихолинергици, блокират действието на важни химикали в човешкото тяло, които отговарят за пренасянето на електрически импулси между нервните клетки.

Хората, болни от Алцхаймер, имат недостиг на тези химикали

и не е препоръчително да употребяват подобни медикаменти против хрема и алергии.

Сред опасните лекарства влизат и някои по-стари видове антидепресанти.

Учените са изследвали общо 3434 мъже и жени над 65 години, които са използвали антихолинергици в продължение на седем години. От тях 637 са развили Алцхаймер, а други 160 - други форми на деменция.

Как да се преборим с алергиите?

Вместо специални лекарства е добре да се опитват по-нестандартни и здравословни методи за борба с алергиите. Като начало трябва да замени свинското с пилешко.

Според друго проучване храните с високи количества на трансолеинова киселина (като червеното месо) водят до влошаване на алергиите. Във всекидневните ни навици трябва да се увеличи и консумацията на течности, най-вече вода и зелен чай.

Трябва да увеличим и приема на витамин С. Докторите съветват и редовно да се прави почистване на всички връхни дрехи и спално бельо, където могат да се задържат алергени.

#Алцхаймер #алергия #хрема #лекарства #здраве #витамин С #антидепресанти #алергени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници