Доказано: Работата убива...

Доказано: Работата убива...
Многото работа не е достатъчна за да оцелеете
A A+ A++ A

При 40 на сто от хората работата има негативно въздействие върху здравето им за последните 5 години. Изводът е от проучване на Британската кардиологична фондация (БКФ), която призовава работодателите да насърчават служителите си да отделят по 10 минути на ден за подобряване на начина си на живот.

Всеки втори смята, че е стресиран като резултат от работата си. Една трета казват, че са качили килограми, а половината са започнали да се хранят нездравословно.

Дългите часове труд означават, че много хора пропускат фитнеса. Според проучването 43 на сто спортуват по-малко заради работата си. По-обезпокоителното обаче е, че една четвърт пият повече алкохол, а един от десет казва, че пуши повече.

60 на сто от служителите редовно полагат извънреден труд, като двама на всеки десет работят извънредно повече от 5 часа седмично.

Според БКФ напрежението на работното място кара служителите да се тревожат за здравето си. 29% се опасяват от високо кръвно, а 21% се боят от инфаркт или друго сърдечно заболяване.

#работа #здраве #инфаркт #сърдечно заболяване #спорт #алкохол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници