Кой е копилотът, разбил самолета в Алпите?

Кой е копилотът, разбил самолета в Алпите?
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Помощник-пилотът на катастрофиралия в Южна Франция самолет на Germanwings изглежда е искал да „унищожи самолета", обяви френски прокурор, цитиран от световни агенции. „Имало е преднамерено желание за унищожаване на този самолет. Изглежда помощник-пилотът е дишал нормално. Той не е казал нищо, след като капитанът е напуснал кабината", каза на пресконференция в четвъртък прокурорът на Марсилия Брис Робин, който разкри името на въпросния пилот - Андреас Любиц.

Ние чухме капитана да моли помощник-пилота да поеме контрол над самолета, след това чухме звук при размяна на местата и затварянето на врата. Предполагаме, че той е отишъл да се облекчи. Помощник-пилотът е бил сам в пилотската кабина. В този момент той е натиснал бутоните за снижаване на самолета. Вторият пилот очевидно се е възползвал от отсъствието на капитана. Не е имало контакт между двамата пилоти през последните 8 минути от полета, продължи Робин.

От думите на прокурора се потвърждава, че не е имало сигнал от самолета за авария и не е било отговорено на диспечерите. Според него действията на тази височина могат да бъдат само преднамерени.

"Чухме капитана да се опитва да говори с помощника си чрез интерфон, но отговор от помощник-пилота няма. Също ние можем да чуем дишането на помощника до удара, което предполага, че той е бил жив до катастрофата", разясни още Брис Робин.

Помощник-пилотът е германец, не знаем етническия му произход. Той не е отбелязан като терорист, разкри още подробности прокурорът на Марсилия. "Започнах официално разследване за предумишлено и непредумишлено убийство. Може и да се промени", заяви прокурорът, допълвайки, че не знае от кой германски град е помощникът на капитана.

Според „Билд" 28-годишният Любиц и е от Монтабаур в Рейнланд-Пфалц. Има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година - директно от училище за пилоти на „Луфтханза" в Бремен.

Смята се, че през септември 2013 година Любиц е получил сертификат за летене от Федералната авиационна администрация. От клуб на летци, в който е членувал 28-годишният пилот отбелязаха в съобщение, че той членува от тинейджър и че е искал винаги „да реализира мечтата си да лети".

Капитанът на катастрофиралия самолет в Южна Франция се казва Патрик С., съобщава „Билд". Според германското издание капитанът е баща на две деца. Той има 10-годишен опит в „Луфтханза" и Germanwings. Повече от 6 хиляди летателни часa има с Airbus 320. Бивш колега на капитана разказа пред френска медия, че той е бил един от най-добрите пилоти на „Луфтханза".

Припомняме, че при катастрофата във вторник загинаха общо 150 души, сред които двамата пилоти и четирима души екипаж, както и 144 пътници на борда на полета от Барселона до Дюселдорф.

#самолет #Луфтханза #пилот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници