Пребитото бебе ще оживее, експерти обясняват зверството с амок

Пребитото бебе ще оживее, експерти обясняват зверството с амок
Емилия Ковачева. Снимка: www.bpost.bg
A A+ A++ A

Лекарите, поели възстановяването на пребитото новородено, съобщиха, че малката Никол ще оживее. Бебето е поето от клиниката с черепно-мозъчен кръвоизлив и множество травми.

Припомняме, че на 17 април около 02.00 часа дежурната акушерката Емилия Ковачева е започнала да нанася множество удари с ръце и със стъклено шише за хранене по главата и тялото на бебето. Опитвала се е да го задуши, като е притискала с ръце врата му. В резултат на тези действия е причинила тежка мозъчно - черепна травма на детето, представляващо постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, съобщиха от прокуратурата в четвъртък.

"Това е синдромът на прегарянето. Той прави неща, които даже не осъзнава. Мисля, че тя е изпаднала в амок." Това е мнението на проф. д-р Станка Маркова в сутрешния блок на БНТ в петък по повод жестоко пребитото новородено от акушерката Ковачева. Стана ясно, че Ковачева е била във втора поредна смяна и това може да е предизвикало т.нар. състояние на "бърнаут".

Според форумите на майките в интернет, акушерката е била много добър специалист, много от родителите не могат да повярват, че тя е способна на подобно насилие.

Д-р Валентина Григорова от АГ на болница "Света София" призна, че има моменти, в които от умора не може да реагираш адекватно, но е важно да го осъзнаеш. "Тежка е лекарската работа. Много акушерки работят на 2-3 места заради ниското заплащане. Всяка 4-та нощ при нормален график акушерките не спят вкъщи", отбеляза тя в сутрешния блок на Нова телевизия в петък.

Пред разследващите 40-годишната акушерка е направила пълни самопризнания. Към момента тя остава в ареста, а мярката й за неотклонение ще бъде разгледана в събота.

#акушерка #Емилия Ковачева #бебе #новородено

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници