Кънев доволен, че има политически дебат, реформите предстоят

Кънев доволен, че има политически дебат, реформите предстоят
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Свикнал съм да гледам на подобни ситуации като адвокат. В подобни случаи необичайното е само броя на полицаите", коментира в сутрешния блок на бТВ в четвъртък лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев, по повод случая с изземване на техниката в ТВ7.

По отношение на това дали има интриги в Реформаторския блок, Кънев е на мнение, че не е забелязал интриги, но са започнати много реформи и дебатите се провеждат в пленарната зала. Той отчете като голям плюс на новото управление това, че се водят политически дебати.

"Естествено, че един парламент с осем партии няма да работи бързо. Нека да има дебат и да се чуят всички мнение по дадена реформа", отговори Кънев на обвиненията на БСП, че няма реформи, а само говорене. 

Радан Кънев е убеден, че реформата в здравеопазването ще се случи и това ще е за добро. Колкото до промените в съдебната система, Реформаторът коментира, че има готов законопроект и широк консенсус около него, което ще доведе до промяна в Конституцията. 

"Тепърва предстои много сериозен сблъсък с хора, които са поддръжници на статуквото и то от изненадващи места", убеден е още Радан Кънев.

По думите му, трябва да гледаме как се борят с корупцията страни като Италия и Румъния, да взимаме пример от тях, а не от държави, които са преборили корупцията преди десетилетия.

#Радан Кънев #ТВ7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници