Горещата вълна в Индия погуби още стотици души

Горещата вълна в Индия погуби още стотици души
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Жертвите от горещата вълна в Индия вече надхвърлят 1700 души. Според метеоролозите горещините ще продължат поне до края на седмицата.

Най-топло е в южните щати Андхар Прадеш и Телангана, където са починали съответно 1300 и 440 души. Температурите там от няколко дни са около 47 градуса. Правителството в щата Андхар Прадеш откри мобилни пунктове за помощ, където всички желаещи могат да получат питейна вода и мляко. Жегите отнеха живота и на десетки хора в щатите Западен Бенгал, Бихар, Одиша (бивш Ориса) и в столицата Делхи.

Заради препълнените болници, стотици нуждаещи се от медицинска помощ са принудени да се редят на опашка пред заведенията в очакване на лекарска намеса.

Очаква се броят на жертвите да достигне 2000 души в следващите няколко дни. Причината за това е, че информация за загиналите в резултат на горещините все още не е постъпила от всички засегнати райони. Високите температури предизвикват затруднения и на пътуващите с автомобили, защото асфалтът по пътя се разтапя заради жегите.

В началото на юни синоптиците очакват валежи. До тогава, властите в Индия заявиха, че хората са приканени да не излизат навън между 11 и 16 ч., а на лекарите в болниците е казано да не излизат в отпуски.

#Индия #жеги #гореща вълна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници