РБ няма да подкрепи кандидатурите за подуправители на БНБ

РБ няма да подкрепи кандидатурите за подуправители на БНБ
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок няма да подкрепи нито една от кандидатурите, които Димитър Радев представя за подуправители на БНБ. Това заяви Мартин Димитров от Реформаторския блок по време на представянето и изслушването на кандидатите за подуправители на БНБ, предаде БГНЕС.

"С тези кандидатури и най-вече Димитър Костов не постигате ефекта да стабилизирате БНБ, а рискувате напрежението и проблемите да продължат, има опасност да се самобламирате", посочи Мартин Димитров.

Той призова управителя на БНБ да оттегли кандидатурите си. 

"По-добре е да застане някой с безспорен авторитет начело на "Банков надзор", а не Димитър Костов. След КТБ трябваше да застане там някой, който не е имал никакви проблеми с банки и е символ на сигурност. Тази кандидатура няма как да бъде подкрепена и ще гласуваме категорично против", категоричен бе Димитров.

От своя страна депутатът от ПФ Славчо Атанасов заяви, че Димитър Радев е маша в ръцете на 2 политически сили, които се знае кои са.

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев обяви, че ще гласува против екипа, който предлага Димитър Радев.

"Почтен човек сте, Радев. Гласувахме за вас, но в нашата страна нещата не стоят така, както стоят там, откъдето идвате. В България има тежък дефицит на почтеност", каза Андреев.

"ГЕРБ ще подкрепи екипа, предложен от Димитър Радев, защото му имаме доверие", каза председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова. Тя защити и тримата кандидати за подуправители на Централната банка.

#подуправители #БНБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници