Общината носи отговорност за смъртния случай в парка

Общината носи отговорност за смъртния случай в парка
A A+ A++ A

Дирекция „Зелена система“ към Столичната община носи отговорност за озеленяването и състоянието на дърветата в София. 70-годишен мъж стана жертва на безхаберието на тази служба, след като дърво падна върху него в Борисовата градина по пътеката за къпалнята „Мария Луиза“.

Столичната служба „Зелена система“ е длъжна да следи и да отстранява своевременно изсъхналите и опасни дървета. Те трябва да бъдат премахнати, както това се правеше едно време, но явно днес вече не е на мода и не е сред приоритетите на местната администрация на кметицата Йорданка Фандъкова.

През последните няколко години на няколко пъти имаше случаи на паднали дървета по различни причини – изсъхване или природни бедствия, по чудо нямаше жертви.

Един от най-известните случаи беше на кръстовището на улиците „Бачо Киро“ и „Искър“, където завиват трамваи 20 и 22. На това оживено място, където постоянно минават хора, само чистият късмет помогна да не се стигне до човешки жертви. Инцидентът стана по обедно време.

Но проблемът не е само с опасните дървета, по столичните улици продължават да дебнат и опасни кучета, грижата за които също е на местната власт. На 8 април 2012 г. изтъкнатият български и американски учен професор Ботьо Тачков беше разкъсан от глутница озверели кучета. Нелепата му смърт стана повод за разгорещена дискусия за острия проблем с уличните кучета в София. /БГНЕС

#София #градушка #жертва #община #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници