Спират полетите до Израел

Спират полетите до Израел
Жертвите около Ивицата Газа увеличават броя си.
A A+ A++ A

Някои американски авиокомпании обявиха, че преустановяват полетите си до Израел заради проблеми със сигурността на международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив.

"Делта еърлайнс" е преустановила всичките си полети за Израел до второ нареждане. Един от нейните самолети Боинг 747, който излетя от летище "Кенеди" в Ню Йорк за Тел Авив с 290 души на борда бе отклонен към парижкото летище "Шарл де Гол" заради информации за ракети или отломки близо до летище "Бен Гурион". "Ю Ес еъруейс" анулира полети 797 от Тел Авив за Филаделфия и 796 по линия Филаделфия-Тел Авив.

В сайта на "Юнайтед еърлайнс" се съобщава, че полетът от Нюарк за Тел Авив е анулиран заради проблем с наличността на един самолет. Палестинските екстремисти са изстреляли над 2000 ракети към Израел. Няколко от тези ракети, насочени към района на летище "Бен Гурион", бяха прехванати от израелската ПВО система "Железен купол", но по-рано днес ракета от ивицата Газа падна в близост до летището и един израелец бе ранен.

Говорителка на полицията заяви, че днешното попадение е било най-близкото до летището от началото на израелската военна операция в ивицата Газа на 8 юли. В боевете са убити над 600 палестинци, 27 израелски войници и двама израелски цивилни. Големи европейски авиокомпании като "Луфтханза" и "Ер Франс" също преустановиха временно полетите до Израел.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху поиска от американския държавен секретар Джон Кери да помогне за възобновяване на търговските полети до Израел.

Американският милиардер Майкъл Блумбърг обяви във вторник, че излита за Тел Авив в знак на солидарност с Израел. Той призова САЩ да позволят на американските авиокомпании отново да летят до Израел. Той призова федералната агенция да вдигне забраната си, заявявайки, че с това е била осигурена на Хамас "незаслужена победа" в конфликта с Израел.

Междувременно стана ясно, че въздушни удари на иракските правителствени сили убиха 19 души в град Фалуджа, предаде Ройтерс, като се позова на източник от здравните власти на страната. Сред загиналите има жени и деца. Целта на ударите е да изтласкат от града сунитските бунтовници от ИДИЛ, които са подкрепяни и от местни сунитски лидери.

 

#Ивицата Газа #Тел Авив #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници