Сливи срещу анемия, депресия и ревматизъм
Сливите са богати на много защитни вещества, като минерали, витамини, ензими и целулоза. Макар тези плодове да имат слабително действие, те са с много ниска енергийна стойност, около четири пъти по-малка от тази на хляба.
Подобни характеристики правят сливите отлична храна, която има предимства пред всички други плодове. Сливите се използват профилактично при анемия, физическа и умствена умора, депресия, нарушение на функцията на черния дроб, хроничен ревматизъм и атеросклероза.
Най-добре е да се консумират пресни, но могат да се използват за компот, сладко и в различни сладкиши. Подслаждане почти не е необходимо, тъй като сливите са богати на плодова захар. Те улесняват усвояването на желязото, което е много полезно в случай на анемия. Също така са богати на калий, който е важен за регулирането на кръвното налягане и работата на сърцето.
Не трябва обаче да се приемат в прекалено големи количества, защото може да предизвика стомашни проблеми и диария.
Още по темата:
- » Приеха здравната стратегия до 2030 г.
- » Овладейте прекомерното изпотяване: Съвети, трикове и естествени средства
- » Проучване: Химикалите, използвани за огнезащита, повишават риска от рак