Пилотът, причинил авиокатастрофата, имал психични проблеми

Пилотът, причинил авиокатастрофата, имал психични проблеми
Снимка: Туитър
A A+ A++ A

28-годишният Андреас Лубиц, за когото се смята, че е причинил авиокатастрофата в Алпите и смъртта на 149 души, е имал психични проблеми. В тази връзка той е посещавал психиатър година и половина, пише немският Bild, като се позовава на източници в Lufthansa – компанията майка на Germanwings.

Лубиц е прекъснал обучението си в компанията няколко месеца. Bild твърди, че причината за това са психически проблеми у бъдещия втори пилот. Според вестника, заради депресия е имал проблеми с обучението си в училището на Lufthansa във Феникс, САЩ, дори временно е причисляван към неспособните да летят. В досието му във федералното управление по гражданска е имало бележка, че той се нуждае от "специални и редовни медицински прегледи." Същата забележка фигурира и в лиценза му за пилот.

Припомняме, че по данни на прокурорът Марсел Брис Робен, записите от "черна кутия" показват, че катастрофата на A320 е резултат от умишлените действия на втория пилот - 28-годишният германски гражданин Андреас Лубиц. Смята се, че той се е заключил в кабината, за да не пусне командирът на екипажа, започнал да снижава височината, след което самолетът се разбил в планината.

В петък се очаква пресконференция на полицията, която ден по-рано обискира дома на Лубиц с цел да намерят повече информация за него и да разговарят със семейството му. Целта им бе също да разберат дали е бил по-сериозно обвързан с религиозните му вярвания, както и дали е имал проблеми със закона или пък несподелена любов. 

Детективите казали, че са направили важно откритие по време на четиричасовото претърсване на апартамента му, но че това не е предсмъртно писмо, съобщава "Дейли мейл". "Снощи полицията извърши обиск в дома на семейство Лубиц в малкото градче на север от Франкфурт и в апартамента му в Дюселдорф, иззети са компютри, лаптопи и други материали", отбелязва изданието. Пилотът живеел ту в апартамента си, ту в къщата на родителите си.

"Открихме нещо, което ще бъде подложено на изследване. Сега не можем да кажем какво е това, но то може да бъде много важен ключ към това, което се е случило", казаха от полицията.

Припомняме, че според „Билд" 28-годишният Любиц има 630-летателни часа. Присъединил се е към Germanwings през септември 2013 година - директно от училище за пилоти на „Луфтханза" в Бремен.

Смята се, че през септември 2013 година Любиц е получил сертификат за летене от Федералната авиационна администрация. От клуб на летци, в който е членувал 28-годишният пилот отбелязаха в съобщение, че той членува от тинейджър и че е искал винаги „да реализира мечтата си да лети".

#Андреас Лубиц #Луфтханза #Алпите #самолет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници