Идентифицираха останките на Андреас Лубиц, имал проблеми със зрението

Идентифицираха останките на Андреас Лубиц, имал проблеми със зрението
Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Идентифицирани са останките на Андреас Лубиц - втория пилот на катастрофиралия във Френските Алпи самолет на „Джърмън уингс“, за когото следователите смятат, че преднамерено е свалил самолета.

По данни на френски следователи идентифицирането е извършено с помощта на ДНК анализ. Според следствието Лубиц е прикривал от работодателя си здравословните си проблеми. Появи се информация, че летецът е страдал от продължителна депресия и нарушение на зрението, които е можело да му попречат да управлява самолет.

Междувременно, френският профсъюз на летците смята за прибързано въвеждането на правила за най-малко двама души в пилотската кабина, които са препоръчвани от Европейската агенция за авиационна безопасност.

Агенцията предложи временно да се направи задължително присъствието на двама души в кабината след самолетната  катастрофа, станала на 24 март.

От профсъюза смятат, че това решение е било прието прибързано, преди да излязат резултатите от разследването на обстоятелствата около катастрофата.

Сайтът Liveleak.com публикува аудиозапис, твърдейки, че е от последните 60 секунди преди самолетът да се разбие:

#самолет #Алпи #Андреас Лубиц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници