Лубиц бил лекуван от склонност към самоубийство

Лубиц бил лекуван от склонност към самоубийство
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Копилотът на падналия над Южна Франция самолет на Germanwings Андреас Лубиц е бил лекуван преди години заради склонност към самоубийство, съобщи прокуратурата на Германия, цитирана от световни агенции.

Прокуратурата в Дюселдорф уточни, че Лубиц е бил подложен на психотерапия за няколко години преди да стане пилот, като лекарите тогава са отбелязали, че има склонност към самоубийство.

Не се уточнява конкретният период.

Иначе от държавната прокуратурата подчертаха, че не могат да участват в спекулации относно мотивите на Лубиц и че към момента все още не знаят какви са те.

Припомняме, че според следствието във Франция Лубиц е прикривал от работодателя си здравословните си проблеми. Появи се информация, че летецът е страдал от продължителна депресия и нарушение на зрението, които е можело да му попречат да управлява самолет. 

В събота немският "Bild" публикува интервю с бившата приятелка на Андреас Лубиц. Тя споделя, че щом чула за самолетната катастрофа, си спомнила следните думи на Лубиц:

"Един ден ще направя нещо, което ще промени цялата система, целият свят ще научи името ми и ще го помни". Ако е извършил подобно нещо, то е защото е разбрал, че заради здравословни проблеми няма да се сбъдне голямата му мечта да работи в Луфтханза като командир на екипаж и пилот на далечни полети, казва 26-годишната стюардеса Мария. Тя обяснява пред "Билд", че се разделила с Лубиц, тъй като ставало все по-ясно, че той има проблем. "Когато спорехме за нещо, той избухваше и ми крещеше. През нощта се будеше и викаше: "Пропадаме", защото имаше кошмари".

В петък стана ясно от разследващите прокурори информацията, че Лубиц е имал и болничен лист за фаталния ден. Според германските обвинители в дома на 28-годишния мъж в Дюселдорф били открити медицински документи. Сред тях бил и болничният с дата 24 март. Документът обаче бил скъсан.

#Андреас Лубиц #Франция #Германия #самолет #катастрофа #Дюселдорф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници