Гърция може и да отмени референдума?

Гърция може и да отмени референдума?
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият финансист номер 1 Янис Варуфакис не изключва възможността правителството на премиера Алексис Ципрас да отмени насрочения за 5-ти юли референдум, ако проговорите за дълга на страната бъдат възобновени. Това предаде Ройтерс. Според местните медии и вицепремиерът Янис Драгасакис е предложил на Ципрас да приеме предложението на международните институции.

Във вторник вечер финансовите министри от Еврогрупата не се съгласиха да продължат програмата за помощ на Гърция, съобщи министърът на финансите на Финландия Александър Стуб.

"Продължаването на програмата за помощ на Гърция е невъзможно", каза той. Еврогрупата обсъждаше възможността да даде на Гърция отсрочка с решение за удължаване на програмата за финансова помощ до провеждането на референдума на 5 юли, съобщи европейски източник.

Припомняме, че Ципрас поиска нова двугодишна програма от Европейския съюз за спасяване на страната. Предложението на гръцката страна обаче не включва гаранциите на реформи, за които настояват европейските партньори международните кредитори.

В сряда Еврогрупата ще заседава отново, за да дискутира ситуацията с Гърция. По думите на председателят на Еврогрупата Йерун Дийселблум евентуална нова програма за финансово подпомагане на Гърция вероятно ще се основава на по-тежки условия за Гърция, отколкото тези, които са се съдържали в предложенията на Еврогрупата, дискутирани през последните дни.

#Гърция #Алексис Ципрас #Янис Варуфакис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници